Avondfotografie @Rotterdam

16 maart 2024

Avondfotografie in Rotterdam: Een Betoverende Blik op de Nacht

Rotterdam, de stad van moderne architectuur, bruisende havens en dynamische straten, onthult ‘s nachts een geheel nieuwe magie. Avondfotografie vereist geduld, technische kennis en een scherp oog voor compositie. De leden van FRAGMA13 verzamelen zich op strategische plekken langs de Maas, bij de Erasmusbrug en op de Kop van Zuid. Met statieven en camera’s in de aanslag, proberen ze de verlichte skyline van Rotterdam vast te leggen. De lichten van voorbijrijdende auto’s creëren sierlijke lichtsporen op de wegen, terwijl de glazen gevels van gebouwen de reflecties van de stad weerspiegelen. Het spel van schaduwen en licht geeft de foto’s een dramatische flair.

De Erasmusbrug, met zijn elegante boog en verlichting, is een favoriet onder de clubleden. Ze experimenteren met lange sluitertijden om de brug als een lichtgevende streep over het water vast te leggen.

Bij avondfotografie komt het aan op precisie. De juiste belichting, scherpstelling en witbalans zijn cruciaal. In de volgende vergaderingen zullen we de beelden bespreken.