Straatfotografie – Patrick Bardyn

26 april 2024

Een zéér boeiende avond over straatfotografie gegeven door Patrick Bardyn. Gedurende twee uur konden we geboeid luisteren hoe Patrick zijn visie over straatfotografie. Wat Patrick Bardyn vooral boeit in de straatfotografie is het in een fractie van een seconde vastleggen van het magische moment waarop door een samenloop van omstandigheden mensen, gebouwen, straten, pleinen, licht, schaduw, vorm en beweging opeens een boeiend geheel vormen. Dit wekt emoties op die in eerste instantie door de lens in het visuele geheugen worden opgenomen maar waarvan uiteindelijk een persoonlijk beeld wordt gemaakt dat men met anderen kan delen.
Alle technieken en gebruikte materialen hebben slechts als doel de opgewekte emotie bij het vastleggen van een geprivilegieerd moment voor eeuwig te bewaren.
In de presentatie over straatfotografie belicht Patrick de verschillende manieren om de straat te benaderen; wachten, geduld hebben, previsualiseren, snel reageren, alert zijn, het licht opzoeken, kleuraccenten opnemen, anomaliteiten opzoeken, …